Περιγραφή

Φωτογραφίες

Κογχύλη

Πρόσβαση

Σύνδεσμοι

Κρατήσεις

Περιγραφή

Στη γραφικότερη παραλία της Χάλκης, τα Φτενάγια, βρίσκονται τρία σπίτια που φέτος για πρώτη φορά υποδέχονται τους επισκέπτες τους. Είναι χτισμένα αμφιθεατρικά σε μια υπέροχη τοποθεσία στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και πολύ κοντά στον Νημποριό, όπου βρίσκεται ο κύριος οικισμός και το λιμάνι.

Τα σπίτια είναι χτισμένα με την τοπική πέτρα και ακολουθούν πιστά τη μορφολογία των παραδοσιακών κτισμάτων της Χάλκης. Στο οικόπεδο η φυσική βλάστηση έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη, δένοντας απόλυτα με το χρώμα της πέτρας, τα ξύλινα πορτοπαράθυρα και τις λιθόστρωτες αυλές. Οι μεγάλου πάχους τοίχοι και ο σωστός προσανατολισμός εξασφαλίζουν τη διατήρηση μιας ευχάριστης δροσιάς στο εσωτερικό τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι μεγάλες λιθόστρωτες αυλές όπου μπορεί κανείς να περάσει ατέλειωτες ώρες γαλήνης αγναντεύοντας την καταπληκτική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, κάνουν την παραμονή στα σπίτια μοναδική.

Κάθε σπίτι αποτελείται από δύο τελείως ανεξάρτητες κατοικίες. Η κάθε κατοικία διαθέτει δύο υπνοδωμάτια με όλες τις ανέσεις και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για οικογενειακές διακοπές μεγάλης διάρκειας. Στο ισόγειο υπάρχει ενιαίο σαλόνι - κουζίνα με καναπέ, τραπεζαρία, τηλεόραση, δίπορτο ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα με πλήρη μαγειρικό εξοπλισμό και μικροσυσκευές, ένα λουτρό και ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και μεγάλη ντουλάπα με καθρέφτη. Μια σκάλα υψηλής αισθητικής σε στυλ μίνιμαλ από μέταλλο και ξύλο συνδέει το ισόγειο με την ευρύχωρη σοφίτα που χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο τουλάχιστον δύο κρεβατιών. Επίσης, διατίθενται παρκοκρέβατα σε περίπτωση που ζητηθούν.

Όλοι οι χώροι κλιματίζονται και παρέχεται ζεστό νερό όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η καθαριότητα (σεντόνια, πετσέτες, κλπ.) προσφέρεται δύο φορές την εβδομάδα.

Λίγα μέτρα από τα σπίτια, στην παραλία, υπάρχει ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα.